søndag 27. mars 2016

Endelig!!

Endelig kom dagen. Vi kjører til Risør. Jeg har gledet meg til å komme tilbake til hytten og Sørlandet! Turen har stort sett gått fint. Vi kom oss senere avgårde enn planlagt og etter å ha kjørt i 10 minutt, måtte vi snu fordi min kjære hadde lagt fra seg lommeboken hjemme. Festlig det! Men kanskje like greit, da det da dukket opp flere ting han hadde glemt, som diverse lommelykter og filmene til bil tv'n!
Vi tok turen over Aurland-Hol og plukket opp guttene mine på Hol. Der fikk alle litt mat og beinstrekk også. Når vi kom utenfor Kongsberg var det plutselig brå stopp. Her står påskekøen!!! Nå har vi kjørt saaaakte i 2 timer, og det er fortsatt en lang vei med kø foran oss.. vi beregnet ankomst på hytten 18.50, men nå blir det nok godt og mørkt før vi er fremme. Nå er jeg veldig glad for at vi fikk med oss filmene til TV'n!! Og det tror jeg absolutt at ungene også er!
Som sagt så har turen gått fint, men nå er jeg sliten! Sånn ordentlig skikkelig sleten. Hodet er tungt og vondt, øynene svir, kroppen er nummen og kraftløs i tillegg til lett kvalme. Jeg klarer desverre ikke å hvile eller sove i bil, så det gjør det ikke bedre. Men jeg har prøvd så godt jeg kan å hvile hodet mot ruten og lukke øynene litt...
Skal bli så uendelig godt å komme frem, og da synes jeg det er verdt det!!! :-D

God klem til dere alle <3

tirsdag 22. mars 2016

Godsterminal i Hordnesskogen?

Jeg og min kjære var på tur i Hordnesskogen på fredag. Det var en nydelig vårdag med strålende sol. Fortsatt ganske kaldt i luften, men en deilig dag! 
Hordnesskogen er et fantastisk turområde. Jeg tror egentlig ikke jeg har vært borti noe finere eller bedre sted å gå tur. En fantastisk plass jeg trives veldig godt på. Her kan man gå i det tempo som måtte passe. Det finnes 3 forskjellige "løyper" man kan gå, i forskjellige lengder. Man kan løpe, sykle, ri eller ture hunden/e om man vil. Den korteste løypen er opplyst, frem til klokken 23.00 på kvelden. Løypene består av brede grusbelagte veier med svake oppover og nedoverbakker. Rundt veiene på alle kanter er det flott dyp høyreist skog. I skogen går det også mange fine skogsstier på kryss og tvers. Helt sikkert mye fin sopp og bær på høsten.
Vi benyttet oss av anledningen tur å jakte litt geocacher. Vi fant tre av fire, som vi bestemte oss for å lete etter. Vi planlegger å komme tilbake og ta resten en annen gang. Men noen ufornuftige tullinger har funnet ut at Hordnesskogen egner seg som godsterminal!! I den forbindelse ligger det nå en loggbok ved inngangen til skogen, der alle som går kan logge navn, dato og postnummer. Dette er for å dokumentere bruken av skogen. Jeg håper alle som har mulighet, går for Hordnesskogen fremover! Skogens fremtid er avhengig av oss <3 Det er en stor tragedie om det istedet skal måtte vike for en godsterminal! Legg godsterminalen inn i fjellet i stedet?!!!

VI GÅR FOR HORDNESSKOGEN!


#Hordnesskogen #VigårforHordnesskogen

onsdag 16. mars 2016

tur i natten

Da har jeg vært ute og luftet meg igjen. Han som har ansvaret for kveldsrunden med hundene og som sa han skulle ta de ut før han sovnet, snudde ryggen til og snorket tungt og høylytt.. sånn kan det gå! Men heldig for hundene for de fikk seg da en god runde, siden mor bestemte seg for å jakte på nordlyset når hun først var ute i natten...
Jeg kunne se at det var der, en grønn tåkedis i horisonten. Desverre bor vi sånn til at vi ikke har noe utsikt mot nordvest, det er også for mye lys her. Så selv om jeg fant meg en bakketopp, ble det med den svake grønne tåkedisen pga alle gatelyktene og huslys.
Uansett, jeg fikk luftet meg og gått en tur til i dag. Jeg velger å tro på at jeg har godt av det! Godt av bevegelse, selv om jeg da kjenner ekstra på smertene i hoftene og utmattelsen som kommer etterpå og sammen med.
Men kroppen har godt av det på andre måter likevel. 
En annen bonus med natt-turen min er at telefonen min sluttet og mase på meg. Den belønnet meg i stedet!! :-D
Vanligvis plinger den og sier; "vær mer aktiv!" 
I kveld fikk jeg; "pling" "mål oppnådd". Det skjer ikke veldig ofte, men er jo litt kjekt når det skjer, så slipper jeg å føle at telefonen er ute etter å "ta" meg på aktivitetsnivå hele tiden!
Jeg har nå fått min dose friske kalde kveldsluft, stjernebeundring og månelys. Nå skal det lades, så guttene kommer seg vel på skolen så jeg kan lade igjen. Ha en god natt <3

tirsdag 15. mars 2016

vårfølelse!

I dag har det vært en utrolig deilig dag! Det har vært strålende sol og mildt i luften.
Måtte ta kjole på meg i dag, utrolig deilig etter en lang vinter med fleece, ull og tykke jakker! Dessverre orker jeg ikke å være så mye ute som jeg ønsker, men den lille tiden jeg fikk i solen var himmelsk.

Jeg føler for å komme med en liten oppfordring, når du er ute og går; husk da å legge merke til de små detaljene. Det spirer og gror rundt oss nå. Nyt å kjenne solen som varmer i kinnene. Det er de små tingene som gjør at man trives i sin egen travle hverdag :-) legg merke til og sett pris på de ørsmå tingene som er positiv for DEG og de små tingene som gjør DEG glad <3

torsdag 10. mars 2016

sommeeeer!!! :-D

Nå nærmer det seg jammen meg, lysere tider, varmere tider, sol, sommer og ferie. Jeg kan nesten ikke vente! Etter denne fryktelig tunge vintertiden, med mye vondtere og ekstrem utmattelse skal det bli godt å få det litt lettere. Jeg har jo ingen garanti for at det blir det, men av erfaring har jeg litt mindre plager når været er mildere. Samtidig er det mye skolefri fremover nå, så da får jeg tid til å puste litt roligere. 
I vinterferien tror jeg faktisk vi pakker bilen og drar til mitt andre hjem i Risør <3 Når ikke jeg er der, lengter jeg tilbake. Jeg får en helt egen ro der nede. Hage til unger og hunder. Stor terrasse til grilling og kos. Og i fjor var jeg så utrolig heldig og fikk ny ekstra terrasse til soling og bading også! (Et rundt mobilt boblebad) Tusen takk til pappa'n min og til kjæresten min! Jeg vet at du hadde noen tunge tak og sleit mye for den terrassen, kjære. Men evig takknemlig! Gleder meg til å få bruke den i år
:-D 
I tillegg har vi strand, brygge og båt rett i nærheten. Det finnes ikke noe bedre. Jeg gleder meg!

tirsdag 1. mars 2016

Å gå i motvind!

Nå har det vært stiller fra meg en stund. Jeg har vært ganske dårlig lenge. Forrige helg var jeg i 80-tallsbursdag på Rjukan. Før jeg reiste var kroppen fryktelig sliten. Men jeg valgte å dra likevel. Helgen var preget av hodepine, veldige svelgproblemer og smerter, i tillegg til en sliten kropp. Når jeg skriver sliten kropp, mener jeg ikke at jeg er litt trøtt og må sette meg for å hvile beina og ta en kopp kaffe, jeg mener totalt kræsjet. Mye smerter i muskler og ledd og en utmattelse som gjør at kroppen kjennes helt nummen. Jeg føler at alle kraft er borte. Jeg bruker de aller siste kreftene på å klare å stå oppreist. Klare å bevege beina, eller løfte armen. Det føles bare veldig kraftløst. Det er tungt å holde seg oppe, det er tungt å holde øynene oppe. (Tungt=veldig tungt!)
Likevel hadde jeg en fin helg, jeg fikk være sammen med familien min, noe som er det aller viktigste. Jeg fikk noen timer med fest der nesten (!) all smerte var glemt og energinivået var på topp.

Utrolig kjekt!!! (Brukte ca 3 uker på å strikke de fantastiske leggvarmerne ;-)) Innimellom klarte jeg også å få med meg noen geocacher på Rjukan. Enkelte av de gav oss noen utfordringer...


En super helg. Det var dog en sliten gjeng som reiste hjemover igjen! Og jeg har måttet betale dyrt i ettertid. Hele uken etter, var jeg så å si sengeliggende, slitt mye med kvalme og smerter. Jeg klarte å komme meg igjennom det som måtte gjennomføres sammen med guttene, men utenom det; sengen! Jeg måtte til og med ty til bilen hele den uken med levering av guttene på skolen. Jeg hadde ikke sjans til å klare å gå! 
Helgen ble gjennomført med gratiskonsert i byen i regi av kreftforeningen. Ungene hadde det kjekt!! (Trenger ikke nevne hvordan jeg hadde det.. men koser ungene seg, så er jeg veldig happy!!) Etterpå ble det en kjapp tur på pizzarestaurant, så litt bursdagsfeiring med kaffe og kaker hos svigermor. Noen kjappe geocacher ble logget på veien hjem, før søndags ettermiddag ble tilbragt på kino hvor vi så Zootropolis. Koselig og artig film!
Nå kjenne jeg veldig på at jeg virkelig hadde trengt ferie. Men jeg har andre ting som må prioriteres nå!
Enn så lenge holder jeg meg i sengen og sover når jeg kan. 
I dag, endelig (!) klarte jeg å gå med guttene til skolen. Vi gikk i medvind til skolen i dag, men det betyr jo også at jeg måtte gå i motvind tilbake. Ekstra trim!
En ryddeøkt er utført og jeg har inntatt horisontalen. Så når jeg står opp og guttene kommer hjem, er det rent og pent rundt oss. Jeg har innvilget vaskehjelp en gang i uken. Noe som sikkert provoserer noen, men helt ærlig skulle jeg mye heller ønsket å vaske selv!! Jeg har bare måttet innse at det er noe jeg ikke klarer, og akseptert det. Også vet jeg at de som betyr noe for meg og som bryr seg og er glad i meg, de vet at jeg ikke på noen måte er lat og at det er et behov som jeg trenger. Og det er det viktigste for meg. Hva andre mener spiller ingen rolle :-)
Ha en fin dag, de som er oppe og går. Jeg flykter inn i drømmeland... klem fra meg!