lørdag 1. oktober 2016

ER de uføre FAKTISK syk?

Hei!
Nå er det lenge siden jeg skrev her igjen. Jeg har vært ganske dårlig, og ikke hatt noe mer overskudd enn å faktisk klare hverdagen så godt som mulig.

Måtte dog inn og skrive litt nå, da jeg snublet over denne artikkelen;


Så nå har de altså funnet ut dette da, at de uføre ikke jobber mer, selv om det er blitt enklere. Og det kan rett og slett forklares med at de faktisk er syke OG har nedsatt arbeidskapasitet! Jøsses.. hvem skulle trodd?? 

La meg bare få si noen ting, for min del spiller det null rolle om jeg kan tjene opp til en million eller to eller ti og fortsatt beholde uføre. Og når det gjelder hva jeg faktisk har LYST til? Mye! Og ja, jeg har LYST til å jobbe. Og det spiller ingen rolle om jeg hadde tjent null penger i den jobben, fordi jeg kunne tenkt meg så mange jobber, som frivillig for eksempel! Jeg ønsker å hjelpe andre. Det spiller heller ingen rolle om de bestemmer seg for å redusere uføretrygden, så man knapt overlever her i landet. Jeg kunne ikke jobbet uansett. Ikke om jeg hadde tjent en million, ikke om jeg har aldri så lyst og ikke om jeg blir tvunget pga redusert trygt. Nettopp fordi jeg, ja faktisk, er syk!
Og når man leser, skulle man jo nesten også tro at å bli ufør er jo bare til å sende inn en søknad; litt sånn "jeg gidder ikke jobbe, er ganske lat og har litt vondt i viljen (eller hvor det nå skulle være)". Men surprise; det funker ikke helt sånn heller. Enten så har man en klar diagnose og en klar alvorlig sykdom som det kanskje ikke trengs så mye utredning for å finne ut av, eller så skal det årevis med utredninger til for å få satt rette diagnosen. Man må igjennom behandlinger der det er mulig eller andre tiltak, og søknadsprosessen til NAV er ganske så innviklet, lang og slitsom. Du skal dokumentere rimelig godt for at du faktisk har og lider av en alvorlig og kronisk sykdom, som du har slitt med i mange år!
Faktisk så er det nok mer lønnsomt å slippe å være ufør, å få lov til å fungere i en vanlig jobb med en vanlig lønn. 

Så er det sikkert noen som har fått med seg at jeg "jobber", fordi jeg startet opp nettbutikk og har reklamert mye på Facebook. Så tenker de vel; hun kan jobbe ja.. tenkte jeg det ikke.
Jaja, tenk som dere vil, tenker jeg. Ingen vet hva som er bak en fasade. Jeg kan si dere det, at det er min hobby. Et bittelite snev av å få til "noe". Jeg tjener ingenting. Det går mye mer ut enn det kommer inn. Men jeg bryr meg ikke, fordi jeg synes det er kjekt. Det er lite jeg orker å sitte og lage kort og kose meg med hobbyen min, det skjer en sjelden gang innimellom. Annonseringen, oppdateringer og bestillinger, skjer i fra sengen, når jeg orker. Når jeg får et salg, blir jeg kjempeglad og pakker og ordner og sender, før jeg må ligge i sengen igjen.
Veldig ofte ligger jeg her med smerter. Men jeg klager ikke. Dagene mine går rundt på best mulig måte. Jeg prioriterer mine barn, fremfor alt! Det betyr at all min "egentid" forsvinner i hvile. Men sånn er det, det er ikke det livet jeg har valgt, men det er det livet jeg har fått. Hvis noen sitter på sin høye hest og føler seg mer verdt enn meg eller synes jeg lever et liv med gull og grønne skoger mens jeg snylter på staten, så er det NESTEN så jeg håper KARMA banker på din dør, så du får prøve hvordan MIN hverdag er! 😉